STAREA PARTIILOR DE SCHI DIN ROMANIA

Actualizat la data 01/12/2022

Deschiderea noului sezon de schi

Arena Platos Paltinis - partia D ⛷ ✓
Buscat Resort Baisoara - partia de incepatori ⛷ ✓
Madaras Harghita partia de incepatori ⛷ ✓
Straja partia Constantinescu si Platoul Soarelui ⛷ ✓
Domeniul Schiabil Transalpina - se deschide in 16 decembrie daca conditiile meteo vor permite.
La Cavnic cel mai devreme vom schia incepand cu data de 17 decembrie, daca vremea se receste.
Domeniul Schiabil Sinaia - deschiderea sezonului se estimeaza a fi intre 10-20 decembrie.

STIRI DE LA MUNTE

Un singur skipass la Sinaia  02/12/2022

Instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia care fac legătura între staţiune, Cota 1400 şi Cota 2000 au fost cumpărate de Primăria Sinaia. Vechiul teleferic și telecabina construită în anii '70 au fost achiziționate cu suma de două milioane de euro fără TVA. Se pare ca vom avea un skipass unic pe toate instalațiile de transport pe cablu din Sinaia.

Începe construcția Hotelului de Gheață din Munții Făgăraș.  21/11/2022

După doi ani de pauză, "Hotel of Ice" va reveni, iar tema din acest an este "Europa", astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale din Bătrânul Continent.

Se închide circulația pe Transfagaraşan  14/11/2022

Circulaţia rutieră se închide pe Transfagaraşan începând de joi, ora 7:00, din cauza condiţiilor meteorologice prognozate. Circulaţia rutieră va fi interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800).

Un telescaun si trei pârtii noi la Predeal  14/11/2022

utoritățile din Predeal intenționează să extindă domeniul schiabil cu trei noi pârtii și un nou telescaun. Un lac de acumulare, o pârtie de sănii, dar și o sanie de vară. "Suntem la faza de discuții acum, dar facem prefezabilitatea ca să spun așa, a unui proiect foarte vechi, un proiect inițiat în 2002, și anume construcția unui telescaun, se numește telescaunul Slalom, și a trei pârtii noi: Slalom 1, Slalom 2 și pârtia Slalom Special", a explicat administratorul.

Telescaun cu trei locuri la Cavnic.  11/11/2022

Administratorii de la SuperSki Cavnic au schimbat în acest an teleschiul de pe pârtia Roata 2 cu un telescaun. Noul telescaun are un kilometru lungime, fiind practic montat pe vechiul traseu al teleschiului.

Transfăgărășanul va fi modernizat.  20/10/2022

Modernizarea Transfăgărășanului va începe în sfârșit din 2023, după mulți ani în care nu s-a investit în reabilitarea acestuia. În cadrul modernizării vor fi montate și elemente de siguranță și vor fi realizate și refugii cu timp limitat de oprire pentru cei care merg cu mașinile pe Transfăgărășan. Din acest an Transfăgărășanul nu se v-a mai inchide atât timp cât condițiile meteo permit menținerea deschisă a drumului și circulația în condiții de siguranță. Perioada de închidere a Transfăgărășanului nu va mai fi una fixă, ca până acum.

Pârtia Olimpică din Borșa deschisă integral în sezonul 2022-2023  20/10/2022

In acest sezon se va deschide și partea superioară a Pârtiei Olimpice din Borșa, astfel vor fi puse la dispoziția schiorilor 7 kilometri de pârtii.

Domeniul Kalinderu a reintrat în administrarea primăriei  23/09/2022

Domeniul Kalinderu a reintrat în administrarea primăriei după ce termenul prevăzut în contractul cu compania privată a ajuns la final. La sfârșitul acestei luni, în ședința de Consiliu local domeniul schiabil va fi dat în administrare către societatea administrată de Consiliul Local Bușteni: Caraiman Comserv SRL. Printre primele investiții preconizate de primărie se numără înlocuirea porților de acces, sistemului de ticketing, barierelor și a celorlalte echipamente tehnice, dar și modernizarea parcării.

Instalațiilor de iluminat pentru pârtiile Drumul Roșu si Subteleferic din Poiana Brasov  10/09/2022

Autoritățile își doresc să ilumineze aproximativ 4,7 km din pârtia Drumul Roșu și să realizeze o nocturnă de aproape 1 km din Subteleferic, pârtia de competiții sportive din Poiana Brașov. Primăria anunță că este în evaluare tehnică și oferta pentru iluminatul pârtiilor Lupului Inferior și Drumul Albastru. ...
Pentru Pârtia Lupului, soluția identificată presupune construirea unui sistem de iluminat pentru 880 m de pârtie în regim de competiție, iar pentru Drumul albastru un sistem de iluminat de pentru 1100 m de pârtie în regim de recreere.


WEBCAM LIVE

Webcam Balea Lac
Webcam Salvamont Arges
Webcam Transfagarasan
Webcam Partii Schi
Webcam Munte
Webcam Litoral