Muntii Fagaras

Construirea Transfagarasanului

Transfagarasanul a fost contruit intre 1970 si 1974

La realizarea celor 92 de kilometri de sosea s-au dislocat circa 3 milioane de tone de roca, s-au facut 830 de lucrari transversale si 290.000 de metri cubi de zidarie.

Avalansa de la Balea Lac 1977

Cea mai mare avalansa din Romania, tragedie soldata cu 23 de morti. In ultima zi a vacantei de primavara, in duminica de 17 aprilie 1977, pe panta dinspre Saua Capra, deasupra Lacului Balea, a avut loc cea mai ucigasa avalansa din muntii nostri.

Hotelul de gheata

În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.

Cabana Balea Lac

Prima Cabana la Lacul Balea a fost ridicata in anul 1904 de catre Societatea Carpatina Transilvaneana (S.K.V.) si inaugurata la 29 august 1905. Cabana Bâlea Lac se afla la 77 km de Sibiu, 68 km de orasul Fagaras si 85 km de orasul Curtea de Arges, si este punctul ideal pentru turistii care intentioneaza sa ajunga pe Vf. Negoiu sau pe Vf. Moldoveanu.

Lacuri Glaciare

Lacurile glaciare din Muntii Fagaras: Balea, Capra, Podragu, Caltun, Doamnei, Buda, Avrig, Urlea, Podul Giurgiului...

Varfuri Muntii Fagaras

Lista varfurilor muntoase din Muntii Fagaras si Romania.

Lista a celor mai inalte varfuri din Muntii Fagaras.

Trasee Muntii Fagaras

Lista traseelor montane din Muntii Fagaras.

Alpinistul Fane Tulpan

Expeditiile lui Fane Tulpan, primul roman ce a cucerit Everestul.


Sa nu-l uitam pe HANS


Webcam Litoral
Webcam Partii Schi
Webcam Nunte