Hotelul de Gheata Balea Lac

În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.


Tema Sezonului 2019/2020 este "Underwater Fantasy" - În acest sezon, tema celui mai inedit loc de cazare din România este lumea subacvatică: cu ajutorul unui număr impresionant de artişti locali, fiecare cameră va fi decorată cu sculpturi de gheaţă reprezentând animale marine, scoici, sirene şi diverse alte creaturi mitologice. Anul acesta inaugurarea hotelului de gheata este programată să aibă loc pe 23 decembrie.

Situat într-un peisaj deosebit, lângă lacul glaciar Bâlea, hotelul este reconstruit de la 0 în fiecare an, din blocuri de gheaţă extrase direct din lac. Construcţia începe de regulă la sfârşitul lunii noiembrie, odată ce temperaturile scad suficient de mult încât constructorii să poată demara lucrările. Este nevoie de peste 3800 de ore de muncă, iar dificultatea procesului diferă de la an la an, în funcţie de condiţiile meteo. Echipa de constructori este compusă din peste 40 de persoane, ce vin în fiecare an din Târgu-Mureş pentru a construi hotelul.


Şederea turiştilor la Hotelul de Gheaţă este completată de serviciile restaurantului şi barului din interior: mâncăruri locale, gătite cu ingrediente din zonă, servite pe platouri de gheaţă. În fiecare seară, după cină, la barul hotelului se organizează un afterparty, iar decorul cu mese şi băncuţe de gheaţă, unde şi băuturile sunt servite în pahare de gheaţă, recreează atmosfera de la Polul Nord, într-un mod extrem de original.


Alături de Hotelul de Gheață, se va deschide pentru amatorii de aventură, Winter Park. Veţi găsi aici şi activităţi puţin mai neobişnuite, pe care aveţi ocazia să le practicaţi într-un cadru natural inedit, şi care nu pot fi întâlnite în staţiunile de ski, adesea aglomerate şi unde zăpada nu e mereu ideală. Pe pârtiile neatinse de aici se poate practica snow-rafting, ski off-piste (cu ghid, pe diverse niveluri de dificultate), căţărări pe gheaţă, plimbări cu snow-mobilul sau nou adăugat în ofertă, heliskiing. Această activitate presupune transferul cu elicopterul până în vârful pârtiilor, oferind o vedere superbă a Munţilor Carpaţi, posibilitatea de a face plajă pe şezlonguri la baza pârtiei şi transferul înapoi la hotel, tot cu elicopterul.


Check-in se face între orele 9.00 şi 17.00 (în acest interval, Hotelul de Gheaţă este deschis publicului larg pentru vizitare). Între orele 21.00 şi 8.00, hotelul este rezervat oaspeţilor. În momentul sosirii, se semnează obligatoriu şi o declaraţie pe proprie răspundere. Check-out se face după ora 8.00.

Utile


Webcam Litoral
Webcam Partii Schi
Webcam Nunte