Se construieste cel de-al 17-lea Hotel de Gheață de la Bâlea Lac
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a ajuns la cea de-a șaptesprezecea ediție, în sezonul 2023-2024, iar tema de anul acesta este "Art&Ice" - Artă și Gheață. Aici se va construi și un winter parc cu activități de iarnă. Organizatorii au spus că vor organiza și petreceri până dimineață pentru turiștii care vor distracție.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va găzdui un bar şi un restaurant, unde cei interesaţi vor putea consuma diverse mâncăruri sau băuturi, ce vor fi servite în diverse pahare si farfurii din gheaţă.
Este prima oară când se schimbă și tehnologia folosită la construirea hotelului. "Ca noutate absolută, am decis - și din cauza schimbărilor climatice care au creat dificultăți un ultimii ani, în procesul de construire a hotelului - să investim într-o tehnologie nouă, care permite construirea hotelului mai repede, utilizând baloane speciale, umflate cu presiune, peste care se toarnă cu un tun de zăpadă strat peste strat, până când zidurile au dimensiunea dorită. Și procesul de înghețare este unul foarte rapid, care funcționează deja perfect, la doar -5 grade Celsius, și nu este nevoie de zăpadă. Tunul de zăpadă se alimentează cu apa din Lacul Balea. În mulți ani anteriori, lipsa de zăpadă a fost cea mai mare problemă care oprea lucrările zile în șir, iar prin noua tehnologie rezolvăm această problemă", explică inițiatorul proiectului de la Bâlea Lac.


Ca în fiecare an, cazarea se poate face la rece, în IceHotel, sau la cald, în Cabana Bâlea Lac. O ofertă unică în acest loc este, chiar și pentru cei cazați la cald, o cină la Restaurantul de Gheață, care strălucește în lumina lumânărilor și oferă o experiență culinara de neuitat, cu vinuri potrivite, sucuri naturale, Afinată și Vișinată - specialitățile românești care încântă oaspeții străini, în mod special. Sau o petrecere în IceClub, cu muzică și dans până dimineața. Ca în fiecare an, Hotelul de Gheață va primi truriștii înainte de Crăciun.


WEBCAM LIVE

Webcam Balea Lac
Webcam Salvamont Arges
Webcam Transfagarasan