BULETIN NIVOLOGIC
Gradul de risc Stabilitatea stratului de zapada Posibilitatea de declansare a avalanselor
5 - Foarte mare Instabilitatea stratului de zăpadă este generalizată. Chiar şi pe pantele puţin abrupte se pot produce spontan numeroase avalanşe de mari, adesea chiar foarte mari dimensiuni.
4 - Mare Stratul de zăpadă este puţin stabilizat pe majoritatea pantelor suficient de înclinate*. Declanşarea avalanşelor este probabilă chiar şi printr-o slabă supraîncarcare**, pe numeroase pante suficient de înclinate. În anumite situaţii sunt de aşteptat numeroase declanşări spontane de avalanşe de dimensiuni medii şi adesea chiar mari.
3 - Insemnat Pe numeroase pante suficient de înclinate*, stratul de zăpadă este mediu sau puţin stabilizat. Declanşarea avalanşelor este posibilă chiar în condiţiile unei slabe supraîncărcări**, mai ales pe pantele descrise în buletin. În anumite situaţii sunt posibile unele declanşări spontane de avalanşe medii şi câteodată chiar mari.
2 - Moderat Pe anumite pante suficient de înclinate*, stratul de zăpadă este mediu stabilizat; în rest este stabil. Declanşările de avalanşe sunt posibile mai ales la supraîncărcări mari** şi pe unele pante suficient de înclinate ce sunt descrise în buletin. Nu sunt aşteptate declanşările spontane de avalanşe de mare amploare.
1 - Redus Stratul de zăpadă este în general stabilizat pe majoritatea pantelor. Declanşarea avalanşelor este posibilă doar izolat pe pantele foarte înclinate şi în cazul unei supraîncărcări mari**. Spontan se pot produce doar curgeri sau avalanşe de mici dimensiuni.