More
 • China închide muntele Everest Adaugat la 19/02/2019

  China și-a ţinut promisiunea de a reduce numărul de alpiniști care încearcă să escaladeze Muntele Everest prin închiderea taberei de bază de pe o latură a muntelui. Mișcarea face parte dintr-o campanie masivă de curățare a Chinei, care susține că zona a fost inundată de deșeuri și de echipamentele de alpinism abandonate. Acum, doar 300 de alpiniști pe an, cu permise speciale, vor avea dreptul să treacă dincolo de o mănăstire care se află la o altitudine de aproximativ 5200m. Eforturile de curăţare vor include recuperarea corpurilor de alpiniști care au murit la mai mult de 8.000 de metri China a înființat stații pentru sortarea, reciclarea și distrugerea gunoiului de pe munte, care include cutii, pungi de plastic, echipamente pentru aragaz, corturi și rezervoare de oxigen.

 • Carusel montan la Poiana Brasov.

  Primaria din Brasov vrea sa construiasca un carusel montan care va pleca din varful Postavarul, de la 1700 de metri altitudine, si va cobori pe un traseu lung de doi kilometri. Punctul de sosire al caruselului ar urma sa fie plasat la baza partiilor din Poiana Brasov. Costurile proiectului Alpine Coaster din Poiana Brasov pot ajunge la aproape 1,5 milioane de euro, in functie de complexitatea traseului.

 • Partii omologate international

  În România există exista 4 partii omologate international: Poiana Brașov, Predeal, Azuga și Sinaia. Aceste domenii pot organiza competiții naționale și internaționale de schi alpin și snowboard. Pentru schi fond și biatlon există două baze sportive omologate internațional: Cheile Gradistei si Predeal. Pentru sărituri cu schiurile există la Râșnov un complex de 4 trambuline omologate internațional cu dimensiunile HS100, HS74, HS40 și HS20.

 • Domeniul schiabil din România

  Domeniul schiabil din România numără 187 de pârtii omologate, cu o lungime totală de 162 km. Autorităţile locale au în administrare 77 km de pârtie, iar privaţii se ocupă de 85 km de pârtie. Judeţele cu cea mai dezvoltată infrastructură de schi rămân Braşov şi Prahova, cu 53 km de pârtie, aproape o treime din tot domeniul schiabil. Cea mai lungă pârtie din ţară se află în staţiunea Poiana Braşov. Lungimea pârtiei Drumul Roşu sare de patru kilometri. Doar trei pârtii din cele 187 omologate au peste trei kilometri şi doar 55 de pârtii au o lungime de peste un kilometru. Cea mai mare investiţie în domeniul schiabil din ţară s-a făcut la finalul lui 2011, un proiect de 120 de milioane de lei (28 milioane de euro) pentru dezvoltarea infrastructurii de schi în Poiana Braşov.

 • Investitii la Semenic si Muntele Mic (10.12.2018)

  Zeci de milioane de euro urmează să fie cheltuiți de administrațiile publice, dar și de investitori privați pentru amenajarea unor pârtii noi de schi pe Muntele Semenic și pe Muntele Mic, pârtii ce însumează zeci de kilometri, totul făcând parte dintr-o strategie care va avea ca finalitate realizarea celui mai mare domeniu schiabil din România.
  În primă fază, vor coborî de pe Semenic până la Văliug două pârtii. Un total de aproximativ 8 kilometri. Totodată, se va instala o instalație de tip telegondolă, care va funcționa pe toată durata anului și se vor amplasa instalații pentru înzăpezire care vor fi alimentate dintr-un lac de acumulare. La baza pârtiilor se vor ridica mai multe construcții, centre de închiriat echipament, restaurante și tot ceea ce este necesar pentru o infrastructură turistică modernă. În plus, va apărea o parcare generoasă. În faza imediat următoare, alte două pârtii ar trebui să coboare pe partea cealaltă a muntelui, spre Drumul European 6. Astfel se va ajunge la vreo 20 de kilometri de pârtie numai în Semenic!

 • “Frozen Love” va fi tema Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, din acest sezon (26.11.2018)

  Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, construit pentru al paisprezecelea an la peste 2000 de metri altitudine, își propune anul acesta să promoveze atracțiile turistice ale zonei. Tema aleasă pentru noua construcție este “Frozen Love” , cu scopul dezvoltarii pasiunii pentru drumeţii în Masivul Făgăraş. Camerele principale ale obiectivului vor purta numele unor locuri şi obiective din zona Masivului Făgăraş: Vârful Suru, la Lacul Avrig, Vârful Negoiu, Valea Doamnei, Cabana Podragu, Castelul de lut din Valea Zânelor sau Palatul Brukenthal de la Avrig. “Călătoria” prin zona Masivului Făgăraş va continua şi în complexul de igluuri, camerele de aici urmând a purta numele “Rezervaţia Arpăşel”, “Vârful Moldoveanu” şi “Poiana Neamţului”. In cinstea Centenarului, restaurantul ce va fi amenajat în holul principal al hotelului va fi denumit “Regele Ferdinand I al României – Întregitorul”. Lucrările vor începe imediat ce stratul de zăpadă de aici va fi îndeajuns de consistent şi gheaţa lacului Bâlea va depăşi în grosime 20cm. Dacă nu vor interveni probleme deosebite, Hotel of Ice Bâlea Lac va fi deschis pentru vizitare în Ajun de Crăciun. Tot pentru sezonul sezonul 2018 – 2019 se pregatește și lansarea pe piaţă a unui parfum ce poartă numele temei proiectului. “Frozen Love” este creat Astrid Friedrich şi va avea două versiuni, pentru femei, respectiv bărbaţi.

 • Lucrarile la Pârtia Rarau sunt finalizate (06.12.2018)

  Lucrările la pârtia de schi din Masivul Rarău sunt finalizate și încep procedurile pentru darea în folosință. „Sunt de făcut proceduri pentru darea în folosință. Lucrările sunt finalizate. S-au făcut probe cu tunuri de zăpadă, s-au făcut probe cu stația de pornire a pompelor, presiunea din conducte la tunurile de zăpadă. Apă în lac este. Clădirea administrativă este încălzită. Totul este pregătit. Mai trebuie să fie depășite aceste proceduri pentru darea în folosință”, a spus Mihăiță Negură.
  Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de 2,8 kilometri, iar cel de-al doilea tronson, are o lungime de 1,4 kilometri.

 • Primul an în care Transbucegi rămâne deschis pe timp de iarnă (28.11.2018)

  De astăzi, TransBucegiul este deschis oficial. Proiectul de hotărâre privind deschiderea circulației publice pe DJ 713 Sinaia (DN 71) – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – Cabana Babele – Limită județ Prahova, km 6+030 – 16+000." a fost votat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Județean Dâmbovița.

 • Transalpina a fost inchisa. Traficul se va relua la primavara (20.11.2018)

  DN 67C, șoseaua Transalpina, a fost închisă, atât pe tronsonul care traversează judeţul Vâlcea, cât şi pe tronsonul din judeţul Alba, din cauza vremii nefavorabile DN 67 C a fost închis între km 61+160 ((intersecţie cu DN 7A) şi 67+400 (limită judeţ Alba), dar şi pe raza judeţului Alba, până la km 72+200, fiind montată semnalizarea de închidere de drum. • Domeniul Schiabil Horezu, se deschide de Ziua Nationala
  (23.11.2018)

  Noua partie de schi din judetul Valcea se afla la 14 kilometri de orasul Horezu, in Muntii Capatanii, la cota 1.600. Aceasta are e o lungime de...detalii

 • Telescaunul Valsanu, Muntele Mic - autorizat cu acte in regula (20.11.2018)

  Telescaunul Vâlsanu poate transporta un număr de 1800 pers/oră, având o durată medie a transportului de 5 minute. Acesta are o altitudine de plecare de la 1417m iar altitudinea de sosire este de 1796m.
  Pârtia Vâlsanu are un grad de dificultate mediu, având 5 variante de coborâre cu lungimi cuprinse între 1800 – 3000 m. Accesul se face cu oricare dintre ski lifturile din stațiune sau direct de pe drumul de acces, revenirea facându-se cu ajutorul telescaunului Vâlsanu.

 • Cavnic - Noile tarife sezonul 2018/2019 (20.10.2018)

  Cei de la SuperSki Cavnic au imbunatatit in acest an capacitatea de producere a zapezii artificiale, astfel ca la iarna se va putea produce mai multa zapada in mai putin timp. Noile tarife pentru sezonul de schi 2018 – 2019 Cavnic, le puteti vedea accesand linkul de mai sus.

 • Poiana Brasov - Noile tarife pentru sezonul de iarnă 2018/2019 (20.10.2018)

  Consiliul Local Brașov a aprobat tarifele pentru sezonul de schi 2018 – 2019, din Poiana Brașov. Sunt creșteri de tarife, comparativ cu cele practicate anul trecut.
  Instalaţiile de înzăpezire artificială a domeniului schiabil din Poiana Braşov sunt pregătite pentru sezonul de iarnă 2018-2019. Până la 15 noiembrie va fi terminată complet amenajarea domeniului schiabil.

 • Drumul către Transalpina Ski Resort, DN 7A, neasfaltat dar pregatit pentru iarna (20.10.2018)

  Legătura dintre Valea Jiului și Voineasa este reprezentată de un drum care nu mai ajunge să fie reparat. Starea DN 7A a fost mereu subiect de discuție în ultimii ani. Deși drumul trebuia reparat, acest lucru nu s-a întâmplat. DN 7A este unul dintre principalele drumuri turistice din Vâlcea, asigurând accesul atât la domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului, cât şi pe cea mai înaltă şosea din România - Transalpina.

 • Noi partii de schi si telecabina la Semenic (28.08.2018)

  Proiectul presupune amenajarea a doua noi partii pe Semenic, cu tot cu instalatii speciale de zapada artificala pentru ierni mai blande. Acestea ar urma sa foloseasca apa de la doua izvoare ce se va capta intr-un lac de acumulare de 35.000 de metri cubi. In proiect este inclusa si o telegondola care ar urma traseul vechiului telescaun de pe Muntele Semenic. Acesta ar urma sa aibe o lungine de aproape 4 kilometri si va putea transporta mai bine de o mie de oameni in fiecare ora. Valorea unei astfel de investitii se ridica la 25 de milioane de euro, fara TVA. Banii ar urma sa vina de la Ministerul Turismului in proportie dfe 85%, restul de 15% fiind acoperiti de bugetul local. Pana acum, proiectul a fost aprobat de consilierii locali si urmeaza ca municipalitatea resiteana sa elaboreze documentatia pentru inceperea studiului de fezabilitate.

 • Au început lucrările la drumul turistic din staţiunea montană Parâng. (28.09.2018)

  Lucrările la cel mai spectaculos drum din Masivul Parâng au demarat. Drumul Judeţean 709 F va facilita accesul turiştilor cu autoturismul în zona alpină a staţiunii montane. Şoseaua este construită la peste 1.500 de metri altitudine. Proiectul prevede reabilitarea celor aproape patru kilometri de drum, care va fi lărgit cu rigole betonate. Vor fi realizate 23 de podeţe, gabioane, ziduri de sprijin şi parapeţi de siguranţă.

 • Restaurarea şi reabilitarea Crucii Caraiman (15.05.2018)

  Restaurarea şi reabilitarea Crucii Caraiman se realizează în baza unui proiect cu finanţare europeană, care va fi implementat de MApN până în 31 decembrie 2020. Proiectul se numeşte "Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)" şi este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 • Cartea Cronica Salvamont (26.02.2018)

  Cu mare bucurie vă semnalăm apariţia unei deosebite lucrări , o adevărată istorie a Salvamontului Românesc, lucrare ce reuşeşte să surprindă, într-un arc de timp de peste o sută de ani de activitate de salvare montană, frumuseţea acestei activităţi nobile, pe care doar cei dedicaţi o pot face, voluntar, altruist, iubind omul şi natura şi niciodată din obligaţie.
  „Cronică Salvamont” - Cartea apărută cu acest titlu în Colecția Verde a editurii România pitorească poartă semnătura binecunoscutului "om de munte", salvamontistul Mihail Sârbu.
  Nu poate lipsi din lectura și biblioteca nici unui iubitor de munte, indiferent că este vorba de drumeț, alpinist, salvamontist sau trecător pur și simplu prin spațiul montan. Felicitări Mihai Sârbu , maestru în salvarea montană , veteran al Salvamontului Românesc !
 • 150 km partii schi Balea Lac
  (02.01.2018)

  Ministrul Turismului promite 150 de kilometri de pârtii de schi în zona Bâlea...

  Bâlea Lac, 200 zile de zapada pe an...  Partie olimpica de schi la Borsa
  (14.01.2018)

  Proiectul construirii unei pârtii olimpice de schi care va fi cea mai lungă din România, a fost relansat de Primăria Borşa...

  Mihail Sîrbu, o mie de misiuni de salvare a turiștilor, în Bucegi. La 74 de ani, merită o reverență
  (10.08.2017)

  Mihail Sîrbu este unul dintre oamenii care s-au zbătut să convingă autoritățile, în anii’60, să înființeze o structură Salvamont. O poveste impresionantă de viață, dedicată iubitorilor muntelui....