STIRI DE LA MUNTEA apărut prima carte de vacanță dedicată iubitorilor de schi

Dacă ești pasionat de schi, n-ar trebui să ratezi, sezonul acesta, cartea "Cum învățau străbunicii tăi să schieze", prima carte de vacanță dedicată iubitorilor de schi. Cartea spune istoria schiului în România de acum o sută de ani..."Transalpina de Apuseni"

Adaugat la data 18.08.2019

Autoritățile județene din Alba au semnat contractul pentru una dintre cele mai importante obiective de infrastructură care încep în acest an, în Transilvania. Este vorba despre DJ 107 I, supranumit și "Transalpina de Apuseni". Este o lucrare de amploare: va avea o lungime de 78,43 de kilometri, cu 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și nenumărate traversări și podețe. Termenul de finalizare este de 36 de luni. Valoarea totală a lucrarilor este de peste 188 de milioane de lei. Drumul va face legătura între Aiud (DN1 și Autostrada Sibiu – Cluj Napoca) și o serie de localități din Munții Apuseni.


Cabanele Babele și Caraiman nu mai oferă găzduire

Adaugat la data 20.08.2019

Avertisment pentru turiștii ce vor să urce pe munții Bucegi. Calculați bine timpul necesar drumeției: trebuie să și coborâți în siguranță în stațiunile de pe Valea Prahovei. Şi asta pentru că, chiar dacă vă doriţi să înnoptaţi în vârf de munte, cabanele Babele și Caraiman NU mai oferă găzduire, iar la vârful Omu pot dormi cel mult 30 de persoane, şi asta în condiții dificile.


Investitii noi in Parang

Adaugat la data 06.08.2019

Primãria Petrosani încearcã sã obtinã de la Romsilva hectare de teren pentru a realiza telescaunul IV, care pleacã de la statia actualã de pompe pânã sus în Slima.

Dupã ce proiectul va ajunge la final, noile pârtiile din Parâng vor însuma peste 23 km.
Ramas bun Alexandru Floricioiu

Adaugat la data 01.10.2019

"Nea Sandu"- prof. Alexandru Floricioiu, om de munte, alpinist de excepție cu performanțe ce vor rămâne veșnic în istoria alpinismului românesc, șef al școlilor de Alpinism și Salvamont din anii ”70 - ”80, antrenor ce și-a pus amprenta în formarea a sute de sportivi de mare performanță ai alpinismului românesc, a plecat dintre noi. "Nea Sandu" este considerat unul dintre fondatorii Salvamont România. Rămas bun și odihnă veșnică!Râşnovul ar putea avea o pârtie de schi ca în Dubai

Adaugat la data 06.08.2019

Un proiect de investiţii finanţat din Ucraina a fost prezentat autorităţilor locale. Pe listă sunt investiţii unice pentru România, printre care şi o pârtie de schi acoperită.

Pârtia pentru schi alpin şi slalom pe care ucrainienii au în plan să o amenajeze la Râşnov, cu o lungime de aproximativ 800 m, ar reprezenta o premieră pentru România. De altfel, în lume mai sunt câteva astfel de pârtii acoperite, cea mai lungă dintre ele fiind în Dubai (800 m), a doua în Essen, Germania (650 m), iar a treia în Franţa (620 m).

Pista acoperită ar urma să fie funcţională 12 luni pe an, iar condiţiile ar fi similare cu cele oferite de una în aer liber. Cel puţin în statele europene, tarifele pentru o pârtie acoperită sunt asemănătoare cu cele valabile pentru una în aer liber.Pârtia olimpică in Borşa

Adaugat la data 26.07.2019

Ministrul Turismului a semnat la Borsa contractul de finantare pentru proiectul telegondolei si a partiei olimpice de schi. Este prima investitie de anvergura in domeniul schiabil dupa 7 ani. Aproximativ 22 mil. euro vor fi investite la Borsa pentru constructia unei partii de schi de 2650 m.Noile tarife Telecabina Busteni

Adaugat la data 17.06.2019

Turiştii pot urca din nou cu telecabina pe Platoul Bucegi, după un an de întrerupere, numai că prețul practicat este mai mare. Astfel că o familie cu un copil va trebui să scoate din buzunar 370 de lei, adică un sfert dintr-un salariu minim net.

Telecabina Peştera – Babele şi-a reluat cursele regulate în data de 25 mai.Partii de schi în Munţii Bucegi.

Adaugat la data 22.05.2019

Domeniul schiabil din zona dâmboviţeană a Munţilor Bucegi ar putea prinde viaţă cu ajutorul unuia dintre cei mai mari investitori în domeniu din Europa. Firma Supersnow, cu sedii în Polonia şi Austria, este o companie care proiectează şi produce sisteme complexe de zăpadă şi care ar putea facilita dezvoltarea Staţiunii Padina - Peştera. Specialişti în domeniul dezvoltării domeniului schiabil din Polonia au discutat cu autorităţile din Dâmboviţa despre posibilitatea investirii în construcţia de pârtii în Munţii Bucegi. Staţiunea Padina - Peştera, declarată recent staţiune de interes naţional, are toate şansele să devină un punct de atracţie pentru turişti, dar şi cea mai mare staţiune de schi din România.Investiție de 5 milioane de euro în Munții Făgăraș

Adaugat la data 11.03.2019

Cinci milioane de dolari pentru crearea unui parc national de importanţă mondială în Munţii Făgăraş.


Proiectul va dura cinci ani.Webcam Partii Schi
Webcam Litoral
Webcam Munte

Utile
info ski europa