STIRI DE LA MUNTE

Nou proiect turistic in zona Varful lui Roman - Murotti Valley

Investitie de 10 milioane de euro in prima faza


Un nou proiect turistic va fi realizat de doi oameni de afaceri în zona Vârful Roman (1.850 de metri), situat la aproximativ 17 kilometri de oraşul Horezu, investiţia în prima fază fiind de 10 milioane de euro. Alessio Karkhi şi Nicu Hagivreta, doi oameni de afaceri cunoscuţi pe plan local, au demarat dezvoltarea proiectului turistic Murotti Valley, care va include, în prima fază, 74 de vile cu două, trei şi patru camere, şi o serie întreagă de facilităţi.

În acest moment, este deja operaţională o pârtie de schi cu o lungime de 800 de metri şi o instalaţie de teleschi, o a doua pârtie, cu o lungime de 5.000 de metri şi o instalaţie de telescaun, fiind prevăzută spre predare la finalul lui 2021. Cele 74 de vile din faza întâi vor fi finalizate în primul trimestru din 2021 (39 de unităţi) şi la finalul lui 2021 (35 de unităţi).


Murotti Valley este prevăzut să includă la finalizarea integrală peste 50 de kilometri de pârtii de schi, terenuri de tenis, trasee pentru biciclete, trasee prin pădure, tiroliană, magazine şi spaţii pentru servicii şi închiriere de echipamente sportive, ATV-uri şi snowmobile, piscine în aer liber, domeniu de vânătoare, herghelie, teren de golf, fermă şi un parc pentru copii.

Cele 74 de vile din prima fază vor avea două, trei şi patru camere şi suprafeţe construite totale cuprinse între 127 de metri pătraţi şi 180 de metri pătraţi, cu terenuri pornind de la 315 metri pătraţi şi două locuri de parcare individuale, şi cu preţuri pornind de la 130.500 de euro + TVA.


La final, Murotti Valley este prevăzut să includă şi un campus universitar al prestigioasei universităţi din industria ospitalităţii din Laussane, Elveţia, un centru de îngrijire şi de relaxare pentru seniori cât şi o clinică de detoxifiere, în timp ce zona rezidenţială a proiectului are un potenţial de dezvoltare de până la 1.000 de vile.

Adaugat la data 28/07/2020
Sursa: agerpres.ro

Utile
info ski europa