Starea partiilor de schi Sureanu
valabil pentru perioada 22-27 februarie 2020Evaluare generală:: la Șureanu, finalul de iarnă calendaristică seamănă, mai degrabă, cu începutul ei. Ninsorile continuă cu regularitate, pârtiile arată remarcabil de bine, iar drumul se află într-o stare foarte bună, ținând cont că vorbim de sfârșitul de februarie, când de obicei apărea noroiul. În plus, se așteaptă temperaturi scăzute, în perioada următoare, ceea ce nu poate decât să îi bucure pe toți cei care caută zăpadă naturală. Iar zăpadă naturală, la Șureanu, există acum din plin.


Pârtii și instalații de cablu:: vor fi deschise toate cele 10 pârtii (incluzând racordurile dintre ele), stratul de zăpadă fiind arhisuficient. Calitatea zăpezii este optimă. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, fiind omăt proaspăt nins. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. E posibil ca teleschiul „Șureanu” să nu funcționeze în afara weekend-ului, în cazul în care numărul turiștilor va fi mic.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: pentru intervalul 22-27 februarie anunță vreme instabilă, cu ninsori, viscol și temperaturi mai scăzute (-8, maxim 2 grade Celsius) decât până acum.
Vremea va fi astfel:
- sâmbătă, 22 februarie: ninsoare slabă, vânt slab
- Duminică, 23 februarie: cer înnorat, vânt moderat
- luni, 24 februarie: ninsoare, viscol
- marți, 25 februarie: cer parțial senin, vânt slab
- miercuri,26 februarie: ninsoare puternică, vânt slab
- joi, 27 februarie: ninsoare slabă, vânt slabAcces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Între barajul Tău și barajul Oașa există din ce în ce mai multe porțiuni cu gropi în asfalt, așadar încercați să circulați cu viteză redusă.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): în continuare, drumul se prezintă a fost recent deszăpezit și este practicabil. Există refugii suficiente, dar recomandăm să vă montați lanțurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces.


Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

 Adaugat in data 20.02.2020
Vizualizari visitor counter

Sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu


Webcam Partii Schi
Webcam Litoral
Webcam Munte

PARTII DESCHISE

- Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)
- Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)
- Lungime totală a pârtiilor existente: 12 km
- Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)
- Altitudine maximă: 2.010 m
- Tunuri de zăpadă: nu
- Webcam: Click
- Nocturnă: nu
- Pârtii pentru sănii: da
- Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Orange (slab)