Chiar dacă zăpada inundă pârtiile, incepând din 15.03.2020 orele 17.00, se închide Domeniul Schiabil Șureanu !Starea partiilor de schi Sureanu
valabil pentru perioada 14- 19 martie 2020


Evaluare generală:: pârtiile de la Șureanu continuă să fie excelente, în plină primăvară. Zăpada este atât de multă, încât am putea da tuturor celorlalte stațiuni care nu mai au. Nu vă lăsați intimidați nici de căldura ieșită din comun de la oraș, nici de isteria provocată de CORONAVIRUS. Aici, la munte, aerul e 100% curat și necontaminat, aglomerație nu există (mai ales că vorbim de Șureanu, unde nu e aproape niciodată aglomerație), iar distanța fizică între oameni este suficient de mare, pe pârtii, încât să nu vă puneți problema contagiunii. Fiți responsabili, fiți raționali, fiți calmi. Noi vă așteptăm la schi, pentru că, deocamdată, e foarte bine la Șureanu. Nu ratați șansa de a vă bucura de schi. În plus, vremea se va răci și vor veni zile întregi cu cer senin și vreme calmă, primăvăratică, perfectă pentru schi. Haideți sus, sezonul continuă în cele mai bune condiții la Șureanu.


Pârtii și instalații de cablu:: în weekend vor fi deschise toate cele 10 pârtii (incluzând racordurile dintre ele), stratul de zăpadă fiind suficient. Calitatea zăpezii este optimă, cu toate că încălzirea din ultimele zile a făcut-o să fie moale și greu manevrabilă. Vestea bună este că se va răci, păstrând stratul de zăpadă în condiții bune. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, însă omătul este deja „tocat” de numărul mare de freerideri care au schiat până acum la Șureanu. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. În timpul săptămânii (luni-joi) telescaunul va fi pornit doar dacă numărul turiștilor va fi de minim 20-30. Aceeași condiție se aplică și pentru teleschiul „Șureanu”.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza pentru intervalul 14-19 martie anunță vreme excelentă pentru schi, cu ninsori așteptate doar pentru Duminică, 15 martie. Temperaturile vor fi foarte plăcute, între -10 și 6 grade Celsius.
Vremea va fi astfel:
- sâmbătă, 14 martie: cer parțial senin, vânt slab
- Duminică, 15 martie: ninsoare slabă, vânt slab
- luni, 16 martie: cer senin, vânt slab
- marți, 17 martie: cer senin, vânt slab
- miercuri, 18 martie: cer senin, vânt slab
- joi, 19 martie: cer senin, vânt slabAcces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Între barajul Tău și barajul Oașa există din ce în ce mai multe porțiuni cu gropi în asfalt, așadar încercați să circulați cu viteză redusă.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este complet practicabil, dar pregătiți-vă pentru gropi și șleauri. Zăpada de pe drum a început să se topească, pâraiele încep să curgă pe șleauri, așadar suprafața drumului este mai mult din pământ decât din zăpadă. Lanțurile sunt necesare începând din zona Luncile Prigoanei.


Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

 Adaugat in data 13.03.2020
Vizualizari visitor counter

Sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu


Webcam Partii Schi
Webcam Litoral
Webcam Munte

PARTII DESCHISE

- Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)
- Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)
- Lungime totală a pârtiilor existente: 12 km
- Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)
- Altitudine maximă: 2.010 m
- Tunuri de zăpadă: nu
- Webcam: Click
- Nocturnă: nu
- Pârtii pentru sănii: da
- Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Orange (slab)