Covid-19 si Sezonul de schi 2020/2021

Care vor fi principalele restrictii si cum vor functiona instalatiile de transport pe cablu...


Sezonul de ski 2020-2021 va fi unul cel puțin interesant. Toți administratorii de domenii schiabile sunt nevoiți să facă o serie de investiții noi pentru a putea respecta legea în condiții de pandemie și distanțare fizică.
Anul acesta instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona la jumătate din capacitate ca să nu se producă aglomeraţie însă programul ar putea fi prelungit acolo unde există nocturnă.
Gondolele si telecabinele vor fi dezinfectate frecvent și va fi obligatorie purtarea unei cagule sau a unei măști. Și cel mai probabil, va fi indicat să rămână geamul deschis pe durata întregii călătorii.
Cel mai probabil, accesul pe un telescaun va fi permis numai pentru familii sau grupuri de prieteni. Dacă călătorești singur, va fi lăsat loc liber intre tine și ceilalți schiori.
La îmbarcare se va sta la coadă organizat, păstrând distanța de 1.5 m și purtând mască.
In acest sezon ar fi bine sa evităm party-urile pe partii, cel mai probabil vor fi total interzise de autorități. Magagerii de restaurnate si hoteluri vor încerca să iși extindă terasele și să se limiteze accesul în interior.
Deşi nimeni nu o spune deschis, ne putem aştepta la preţuri uşor mai mari. Muntele va ramane accesibil doar pentru pasionati sau cei cu buzunare adanci in sezonul de schi 2020-2021, alungand o buna parte din oamenii ce aglomerau an de an statiunile din Romania.În Poiana Braşov vor fi puse din nou în funcţiune două teleschiuri vechi care n-au mai fost folosite pentru că turiştii preferau variante de transport pe cablu mai rapide şi mai confortabile. Acestea asigură însă distanţarea schiorilor. Restul instalaţiilor vor fi încărcate la jumătate din capacitate.


La telegondola din Sinaia toată lumea va purta mască şi va fi supusă controlului cu termometrul. Şi în acest moment, cabinele de 8 persoane nu primesc mai mult de 2 inşi, dacă nu sunt din aceeaşi familie. Pentru a evita aglomeraţia, administratorii au investit un million 200 de mii de lei într-un nou telescaun.


La Predeal vor fi montate anumite limitatoare de distanţare. Se va face un flux de intrare/ ieşire pe domeniul schiabil.


Romeo Drilea, Domeniul schiabil Kalinderu Buşteni: "Vă daţi seama că e vorba de încasări de jumătate din capacitate şi cheltuielile sunt aceleaşi. Noi la începutul sezonului facem multe eforturi să înzăpezim pârtiile şi sunt costuri enorme".
Adaugat la data 30/10/2020
Sursa: stirileprotv.ro