More
 • Drumul către Transalpina Ski Resort, DN 7A, neasfaltat dar pregatit pentru iarna (20.10.2018)

  Legătura dintre Valea Jiului și Voineasa este reprezentată de un drum care nu mai ajunge să fie reparat. Starea DN 7A a fost mereu subiect de discuție în ultimii ani. Deși drumul trebuia reparat, acest lucru nu s-a întâmplat. DN 7A este unul dintre principalele drumuri turistice din Vâlcea, asigurând accesul atât la domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului, cât şi pe cea mai înaltă şosea din România - Transalpina.

 • Noi partii de schi si telecabina la Semenic (28.08.2018)

  Proiectul presupune amenajarea a doua noi partii pe Semenic, cu tot cu instalatii speciale de zapada artificala pentru ierni mai blande. Acestea ar urma sa foloseasca apa de la doua izvoare ce se va capta intr-un lac de acumulare de 35.000 de metri cubi. In proiect este inclusa si o telegondola care ar urma traseul vechiului telescaun de pe Muntele Semenic. Acesta ar urma sa aibe o lungine de aproape 4 kilometri si va putea transporta mai bine de o mie de oameni in fiecare ora. Valorea unei astfel de investitii se ridica la 25 de milioane de euro, fara TVA. Banii ar urma sa vina de la Ministerul Turismului in proportie dfe 85%, restul de 15% fiind acoperiti de bugetul local. Pana acum, proiectul a fost aprobat de consilierii locali si urmeaza ca municipalitatea resiteana sa elaboreze documentatia pentru inceperea studiului de fezabilitate.

 • Au început lucrările la drumul turistic din staţiunea montană Parâng. (28.09.2018)

  Lucrările la cel mai spectaculos drum din Masivul Parâng au demarat. Drumul Judeţean 709 F va facilita accesul turiştilor cu autoturismul în zona alpină a staţiunii montane. Şoseaua este construită la peste 1.500 de metri altitudine. Proiectul prevede reabilitarea celor aproape patru kilometri de drum, care va fi lărgit cu rigole betonate. Vor fi realizate 23 de podeţe, gabioane, ziduri de sprijin şi parapeţi de siguranţă.

 • Restaurarea şi reabilitarea Crucii Caraiman (15.05.2018)

  Restaurarea şi reabilitarea Crucii Caraiman se realizează în baza unui proiect cu finanţare europeană, care va fi implementat de MApN până în 31 decembrie 2020. Proiectul se numeşte "Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)" şi este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 • Cartea Cronica Salvamont (26.02.2018)

  Cu mare bucurie vă semnalăm apariţia unei deosebite lucrări , o adevărată istorie a Salvamontului Românesc, lucrare ce reuşeşte să surprindă, într-un arc de timp de peste o sută de ani de activitate de salvare montană, frumuseţea acestei activităţi nobile, pe care doar cei dedicaţi o pot face, voluntar, altruist, iubind omul şi natura şi niciodată din obligaţie.
  „Cronică Salvamont” - Cartea apărută cu acest titlu în Colecția Verde a editurii România pitorească poartă semnătura binecunoscutului "om de munte", salvamontistul Mihail Sârbu.
  Nu poate lipsi din lectura și biblioteca nici unui iubitor de munte, indiferent că este vorba de drumeț, alpinist, salvamontist sau trecător pur și simplu prin spațiul montan. Felicitări Mihai Sârbu , maestru în salvarea montană , veteran al Salvamontului Românesc !
 • Domeniul Schiabil Horezu, din staţiunea Vârful Romani
  (5.02.2018)

  Un număr de 6 pârtii, hoteluri, parc de aventură vor constitui Domeniul Schiabil Horezu, din staţiunea Vârful Romani...detalii  150 km partii schi Balea Lac
  (02.01.2018)

  Ministrul Turismului promite 150 de kilometri de pârtii de schi în zona Bâlea...

  Bâlea Lac, 200 zile de zapada pe an...  Partie olimpica de schi la Borsa
  (14.01.2018)

  Proiectul construirii unei pârtii olimpice de schi care va fi cea mai lungă din România, a fost relansat de Primăria Borşa...

  Mihail Sîrbu, o mie de misiuni de salvare a turiștilor, în Bucegi. La 74 de ani, merită o reverență
  (10.08.2017)

  Mihail Sîrbu este unul dintre oamenii care s-au zbătut să convingă autoritățile, în anii’60, să înființeze o structură Salvamont. O poveste impresionantă de viață, dedicată iubitorilor muntelui....