More
  Cea mai noua partie de schi din tara

  Domeniul Schiabil Horezu, din staţiunea Vârful

  Roman, se va deschide de 1 decembrie 2018


   23.11.2018       Sursa: www.ziare.com      Vizualizari quotes


  Statiunea Varful lui Roman, cea mai noua destinatie pe harta sporturilor de iarna din Romania, se va deschide de Ziua Nationala, anunta primarul din Horezu, Nicolae Sardarescu, care a precizat ca turistii vor putea schia aici chiar din prima zi a lunii viitoare.

  "Este zapada. S-au facut deja toate pregatirile si, incepand cu 1 decembrie, ii dam drumul. In functie de cum va fi vremea, vor fi folosite si tunurile de zapada artificiala, iar turistii din toata tara se vor putea bucura de aceasta noua partie de schi din Valcea chiar de Ziua Nationala", a declarat primarul din Horezu.

  Noua partie de schi din judetul Valcea se afla la 14 kilometri de orasul Horezu, in Muntii Capatanii, la cota 1.600. Aceasta are e o lungime de 800 de metri, fiind prima din cele de sase partii care urmeaza sa fie realizate, pana la cota de 2100 metri, intr-o perioada de cinci ani. Pârtiile sunt bine aşezate, este sursă de apă, sunt deja construite mai multe clădiri care pot asigura cazare şi masă, sunt generatoare de curent, deci infrastructura e creată deja.

  Anul viitor se va construi un hotel de 5 stele care va avea piscină, centru spa, sală de forţă, săli de conferinţe, şi vreo 10-15 pensiuni. Deasemenea se va face un patinuar, se vor aduce 20 de ATV-uri şi 20 de snowmobile.
  Tot anul viitor, se va face a doua pârtie de schi (care va fi mai lungă). Pârtiile vor fi legate între ele.

  Zona este extraordinară, din punct de vedere turistic, cu cele mai multe biserici şi mănăstiri pe metru pătrat din ţară, cu ceramica de Horezu, cu Govora aproape, cu Transalpina la 35 km! Turistul va avea ce face şi vara, se va aduce o sanie de vara si se va face un traseu montan de 52 km în colaborare cu Primăria.

  Investiţia este una privată şi aparţine omului de afaceri Hagivreta, acesta lucrând în prezent şi la mai multe structuri hoteliere si a unui complex turistic cu pensiuni şi vile.

  Accesul spre pârtie se face din DN 67 Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu, iar la intrarea în oraşul Horezu, drumul merge spre stânga spre Mănăstirea Hurezi.