More


  Concurs internațional de atelaje canine pe

  Drumul Romanilor


   16.01.2017       Sursa: www.timponline.ro/      Vizualizari


  Asociația Tășuleasa Social și Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud organizează, sâmbătă 21 și duminică 22 ianuarie, prima ediție a concursului internațional de atelaje canine ”Drumul Romanilor”.

  ”Concursul internațional de atelaje canine este eveniment inedit în calendarul sporturilor de iarnă, programat în Munții Bârgăului, Pasul Tihuța. Drumul Romanilor este un drum vechi pietruit a cărui origine nu este foarte clară, fiind considerat fie antic, fie medieval, fie din perioada regimentului de graniță, care măsoara aproximativ 13 km și care parțial este inclus în cele două trasee (11 km respectiv 4 km) care vor fi parcurse de către musheri pasionați din România, Ungaria, Republica Moldova și Bulgaria cu sănii trase de câte 8, 6, 4 sau 2 câini din rase nordice special antrenați pentru astfel de competiții”, anunță organizatorii.

  Evenimentul are loc în Pasul Tihuța – Drumul Romanilor, Pășunea Rusu. Prima manșă are loc sâmbătă 21 ianuarie, între orele 11.00 – 14.00, iar a doua manșă – duminică 22 ianuarie, în același interval orar.

  ”Vă invităm să susțineți împreuna cu noi, pentru prima dată la noi în județ, Concursul internațional de atelaje canine. Prima ediție va avea participanți din mai multe țări, respectiv din Ungaria, Republica Moldova și Bulgaria, iar Tășuleasa Social va susține acest eveniment prin sprijin logistic și tehnic. Vă așteptăm cu mare drag să susțineți acest eveniment de iarnă, sperând că după prima ediție vom continua această colaborare și pe viitor!” – Tășuleasa Social.

  Drumul Romanilor din Pasul Tihuţa este cunoscut din secolul al XVIII-lea. Se întinde pe mai bine de 12 km, este lat de 12 metri şi se află la 850-1.150 de metri altitudine în zona Poieni/Belvedere. Traseul drumului este următorul: Defileul Bârgăului – DN 17 – Faţa Prislopului – Dosul Zâmbroaiei – Culmea Tăşuleasa – Culmea Opcioara – Iliuţa Corchii – Iliuţa Calului – Măgura Calului – DN 17 – Pasul Tihuţa.  Distribuie articolul    Facebook    Twitter